Professionele alarmopvolging

Professionele alarmopvolging

U bent gehecht aan uw huis en wilt daar graag blijven wonen. De zekerheid dat er bij een noodgeval dag en nacht hulp nabij is, is een geruststellend idee. Zorggroep Maas & Waal biedt deze dienst aan, samen met FocusCura. FocusCura levert de alarmapparatuur en de sleutelkluis. De Zorggroep regelt dat een verpleegkundige u komt helpen.

Wat is Personenalarmering?
Personenalarmering is een oproepsysteem waarmee u in geval van nood dag en nacht hulp kunt inschakelen. Bijvoorbeeld als u zich onwel voelt of bent gevallen. Met één druk op de knop van de zender die u om uw hals of pols draagt, legt u contact met een deskundige medewerker van een zorgcentrale. Deze medewerker vraagt wat er is gebeurd en zorgt vervolgens dat er, indien nodig, binnen een halfuur iemand komt om u te helpen. Op dat moment wordt de verpleegkundige van zorggroep Maas & Waal opgeroepen. Door de sleutel in het sleutelkluisje bij uw voordeur en/of de centrale toegangsdeur kan de verpleegkundige uw woning binnenkomen na een alarmoproep.

Hoe werkt Personenalarmering?
Een technisch installateur komt een kastje (basisstation) aansluiten op uw telefoon en geeft u duidelijke uitleg over de werking ervan en over de zender met de alarmknop die u om uw pols of hals kunt dragen. Zolang u in of om het huis bent, staat de zender in contact met het basisstation. Als u in geval van nood op de alarmknop drukt, gaat er direct een melding naar een zorgcentrale. Samen met de technisch installateur wordt het alarm getest. U weet dan zeker dat het werkt.

Wat zijn de kosten?
Personenalarmering werkt volgens een abonnementssysteem. Bij uw aanvraag voor een abonnement op Personenalarmering worden enkele persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd. Deze zijn van belang voor een juiste afhandeling van een eventuele alarmoproep. Een reguliere aanmelding duurt ongeveer vijf dagen. Moet er met spoed (binnen twee dagen) een personenalarmering geïnstalleerd worden dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Om de kosten voor personenalarmering (eenmalig en maandelijkse kosten) én de professionele alarmopvolging (maandelijkse kosten) in te zien, klikt u hier.

Als u een medische indicatie heeft, worden de kosten voor Personenalarmering soms vergoed door uw zorgverzekering. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen medische indicatie, dan betaalt u de kosten zelf.

Direct aanmelden?
Wilt u zich direct aanmelden voor personenalarmering? Dan klikt u hier of belt u met Focus Cura 030 – 692 70 50 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Meer weten?
Voor vragen over personenalarmering kunt u terecht bij  Focus Cura via T 030 – 692 70 50 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).
Voor vragen over professionele alarmopvolging kunt u terecht bij de Klantenservice van zorggroep Maas & Waal (zie het kader rechtsboven op deze pagina).
In de leveringsvoorwaarden leest u meer over professionele alarmopvolging. 

Direct contact?

De klantenservice is bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur (0487) 59 96 66
Stel hier uw vraag